Вечерни едукативни работилници

EDUKIDO – вечер е специјална работилница за деца која ја организираме секој петок во нашиот центар. Можете да ни ја дадете грижата за вашето дете и да уживате во слободните вечерни часови и можете да бидете сигурни дека вашето дете е безбедно и среќно.

Вечер со EDUKIDO е:

До 2-3 часа наша грижа за децата

Тематски работилници - на секој состанок покренуваме различни прашања

Филмска проекција на крајот од средбата

Вкусни ужинки

EDUKIDO вечери се организира за деца на возраст од 6-12 години

Дали ви треба момент за себе во петок или сабота навечер? Дали планирате да ги завршите важните работи во попладневните часови?

Ви нудиме незаборавни работилници со LEGO® коцки за време на кои ќе се грижиме за вашето дете 2-3 часа! Попладневната работилница е за надоградба на знаењето од одредена тематска област преку градење со LEGO® коцки. Што ги чека децата за време на вечерните часови на EDUKIDO? Учесниците ќе можат да стекнат корисно знаење и да се забавуваат со своите врсници. Сето ова во опуштена и креативна атмосфера погодна за учење. Децата ќе уживаат во времето поминато со многу игри, грицки и проекција на филмови.

“Моето дете навистина ужива во викенд часовите во EDUKIDO. Ова време поминато со неговите соученици е голема забава и релаксација за него! Ја препорачувам едукативната забава за нивните деца, на сите родители! ".

Време за прашања и одговори

По воведот во темата, инструкторот им поставува прашања на децата. Децата самостојно (или соподдршка на инструкторот) бараат одговори преку размислување и експерименти. Исклучително е важно да не постои единствен начин да се дојде до заклучок! Децата учат дека повеќе патишта можат да доведат до ист резултат и на тој начин стекнуваат способност да решаваат сложени проблеми.

Создадете сопствен свет

За време на часот децата имаат пред себе: општа тема, задача/проблем што треба да се реши и LEGO® коцки. Немаат инструкции, не добиваат шема за решавање на задачи. Зошто? Затоа што ја поттикнуваме независноста и обезбедуваме идеални услови за креативно и логистичко размислување и делување. Им овозможуваме на учесниците сами да дојдат до заклучоци и да научат аналитички да размислуваат.

"Ако знаете како да ја дијагностицирате детската радост и нејзиниот интензитет, мора да видите дека најголемата радост е во надминатите тешкотии, постигнатата цел, откриената мистерија. Радост на триумфот и среќата на независноста, самоконтрола и доминација“. - Janusz Korczak

Увид, размислување и презентација на достигнувањата

По фазата на изградба и стекнување знаења, време е за заедничко набљудување и размислување за часовите. После часовите, децата можат да им ги претстават резултатите од својата работа на сите, зрачејќи со гордост во исто време. Ова е особено важен елемент за зголемување на мотивацијата кај најмладите.

Вечер со EDUKIDO се организира во следниве филијали:

  • Центар, Скопје

ШТО ВЕЛАТ РОДИТЕЛИТЕ?

“EDUKIDO е многу развојна активност. Тие го учат детето да замислува и размислува логично, а исто така и како тоа подоцна да го пренесе на градењето на моделот од коцки. Тие ја потикнуваат креативноста и покажуваат дека можете да изградите нешто од коцки што не е наметнато во упатството вклучено во комплетот со коцки“. Препорачувам! Мајка на дете од предшколска возраст.
„Го ценам тоа што на редовните часови секој пат се разговара за различна тема. Благодарение на ова, на моето дете никогаш не му е досадно и секогаш ги чека следните часови. Освен тоа, моето дете од предучилишна возраст многу ги сака своите бебиситерки и веќе има воспоставено вредни односи со своите врсници “.
“Одлична идеја е да го запишете вашето дете на часови. Ни се допадна тоа што добиваме фотографии од часовите - благодарение на ова знам што се случува и што можам да го прашам мојот син. 🙂Го препорачувам на сите - нема за што да се размислува ”.
Previous slide
Next slide

Прашајте за Вечер со EDUKIDO

Пополнете го формуларот подолу и закажете термин за Вечер со EDUKIDO!

Лице за контакт:

Повлекување на согласност: