Насловна

EDUKIDO е уникатна програма на едукативни активности за деца од 3 до 12 години.

EDUKIDO го подржува развојот на децата и им помага да стекнат вештини кои што лесно ќе може да ги користаат за време на часовите во училиште како и во секојдневниот живот.

Редовни часови

Часови во постојани групи до 10 учесници, споени според возраст

Едукативни работилници

Еднократни тематски часови во склад со школските предмети: физика, историја, географија...

Родендени

Најдобрите роденденски забави со LEGO® коцки!

Роботика

Низ игра, децата прикачуваат мотори, сензори и други функционални коцки, за да им дадат живот на изградените модели.

Дневни кампови

Голема авантура за децата за време на летниот и зимскиот распуст!

Вечер со EDUKIDO

Децата имаат вечерна работилница со LEGO® коцки, а родителите имаат слободна вечер.

Играта е најдобриот поттик за учење!
Преку играта децата го напуштаат стереотипниот начин на учење. Сакаме да ја поттикнеме нивната љубопитност и да им покажеме дека стекнувањето нови знаења може да биде возбудливо, и има различни начини на учење – не само од книга.
EDUKIDO им го објаснува светот на децата користејќи LEGO® коцки
Ја обликуваме детската љубопитност за светот

Наша цел е да обликуваме кај децата истражувачки однос кон светот и да го ослободиме потенцијалот што се крие во секое дете – без наметнати обрасци, без клучно и стереотипно размислување. Веруваме дека искуството е најдобриот начин за развој, затоа на децата им овозможуваме услови за креативна игра.

Запишете го Вашето дете на EDUKIDO настава или пријавете се за бесплатен демо час!

Join Our Newsletter

Receive our latest blog posts directly in your inbox!