Роботика

Во EDUKIDO децата имаат можност да користат роботи кои можат да се програмираат. Роботиката и програмирањето помагаат да се стекне знаење од науката и да се развијат идните компетенции, како што се креативноста, логичното размислување или способноста за заедничко решавање на проблемите. Проверете на што се фокусираме во секоја група, а потоа закажете датум за бесплатни демо часови.

Прашајте за бесплатни демо часови

Играта е најдобриот поттик за учење

Развиваме размислување надвор од рамката

Креативноста и логиката одат рака под рака

Часови во постојани групи до 10 деца, усогласени според возраста

Редовни часови за деца на возраст од 5-7 години

Децата на почеток на училиште се соочуваат со нови предизвици. Забавата полека почнува да отстапува место за стекнување знаење. Се појавуваат првите тестови, кои често не ја одразуваат фактичката состојба на вештините на децата. Во EDUKIDO знаеме како да ги мотивираме децата да учат –ние им покажуваме дека стекнувањето знаење може да биде возбудлива авантура. Нашите програми ги пополнуваат празнините што може да го попречат учењето на училиште. Даваме практични задачи и предаваме практични вештини. И сето тоа под најпосакувани околности за учење - додека децата се забавуваат!

Како учиме додека играме со LEGO® коцки?

Сетовите на коцки кои што ги користиме се извор на знаење за светот. Тие ги воведуваат малите истражувачи во светот на технологијата и природата. Децата ги учат основите на градењето машини, законите на природата, математичките правила и историјата. Благодарение на коцките, нашите ученици ги истражуваат тајните на просторот, архитектурата и уметноста. Ние сме фокусирани на пренесување знаење на децата преку пракса и искуство. Преку забележување на зависностите и правилата кои владеат во светот, децата лесно можат да го преведат она што го доживеале во EDUKIDO во училишна теорија. Ова создава солидна основа за понатамошно стекнување на понапредно знаење.

Дали сте заинтересирани за часови во EDUKIDO? Запишете го Вашето дете сега!

Редовни часови за деца 7+

На децата над 7 години им треба малку поинаков пристап од нивните помлади колеги. Часовите EDUKIDO за ученици на возраст од 7-12 години, првенствено се фасцинантна авантура, како и стекнување знаења од областа на: природа, физика, географија, машинско градење, механика, градежништво, спорт, историја и литература. За време на часовите покажуваме дека светот на технологијата и хуманистичките науки меѓусебно продираат и дека меѓу нив нема јасна бариера.

За време на состаноците, ги оживуваме нашите модели направени од LEGO® коцки со прицврстување на мотори, сензори и други функционални коцки. Често, се создаваат навистина уникатни структури. Ние ставаме акцент на поставување прашања затоа што прашањата ни помагаат да го разбереме светот. За да ги дознаеме одговорите и да дојдеме до конкретни заклучоци, ние се ориентираме кон пракса и експерименти.

За време на секој час, Вашето дете стекнува нови вештини што ги користи во пракса за време на следните часови

Благодарение на ова, нивната мотивација постојано расте и обесхрабрување не доаѓа во предвид. Тоа личи на снежна топка која се тркала од врвот на планина – дури и најмалото искуство може да стане основа за будење огромен потенцијал и стекнување нови и нови вештини – не само за време на часовите на EDUKIDO, туку и во секојдневниот живот.

На почеток-поттик

Активностите за деца започнуваат со стимул (на пр. филм) кој го насочува нивното внимание на дадена тема (на пр. животот на поларната мечка, како работи багерот...). Инструкторот раскажува приказна за одредена тема, фокусирајќи го вниманието на младите учесници.

Време за прашања и одговори

По воведот во темата, инструкторот им поставува прашања на децата. Децата самостојно (или со поддршка на инструкторот) бараат одговори преку размислување и експерименти. Исклучително е важно да не постои единствен начин да се дојде до заклучок! Децата учат дека повеќе патишта можат да доведат до ист резултат и на тој начин стекнуваат способност да решаваат сложени проблеми.

Создадете сопствен свет

За време на часот децата имаат пред себе: општа тема, задача/проблем што треба да се реши и LEGO® коцки. Немаат инструкции, не добиваат шема за решавање на задачи. Зошто? Затоа што ја поттикнуваме независноста и обезбедуваме идеални услови за креативно и логистичко размислување и делување. Им овозможуваме на учесниците сами да дојдат до заклучоци и да научат аналитички да размислуваат.

Увид, размислување и презентација на достигнувањата

По фазата на изградба и стекнување знаења, време е за заедничко набљудување и размислување за часовите. После часовите, децата можат да им ги претстават резултатите од својата работа на родителите, зрачејќи со гордост во исто време. Ова е особено важен елемент за зголемување на мотивацијата кај најмладите и градење длабока семејна врска.

Играњето со коцки во комбинација со детската природна љубопитност доведува до експлозија на креативност и развој на таленти. Сé во уникатна атмосфера на новоткриена забава.

Сакаме вашето дете да научи самостојно да размислува, да практикува моторни вештини, просторна имагинација и вештини за решавање проблеми. Да ја развие имагинацијата, користејќи ги своите скриени резерви на креативност.

ШТО ВЕЛАТ РОДИТЕЛИТЕ?

“EDUKIDO е многу развојна активност. Тие го учат детето да замислува и размислува логично, а исто така и како тоа подоцна да го пренесе на градењето на моделот од коцки. Тие ја потикнуваат креативноста и покажуваат дека можете да изградите нешто од коцки што не е наметнато во упатството вклучено во комплетот со коцки“. Препорачувам! Мајка на дете од претшколска возраст
„Го ценам тоа што на редовните часови секој пат се разговара за различна тема. Благодарение на ова, на моето нетрпеливо дете никогаш не му е досадно и секогаш ги чека следните часови. Освен тоа, моето дете од предучилишна возраст многу ги сака своите бебиситерки и веќе има воспоставено вредни односи со своите врсници “.
“Одлична идеја е да го запишете вашето дете на часови. Ни се допадна тоа што добиваме фотографии од часовите - благодарение на ова знам што се случува и што можам да го прашам мојот син. 🙂Го препорачувам на сите - нема за што да се размислува ”.

Прашајте за бесплатни демо часови

Погледнете како изгледаат EDUKIDO часовите и резервирајте дата за демо состанок. Пополнете го формуларот подолу или  пронајдете го Вашиот EDUKIDO и јавете ни се.

Личност за контакт: